Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Novinky zo sveta pamäťových médií

Samsung predstavuje 256 TB SSD disk

Spoločnosť Samsung na konferencii Flash Memory Summit 2023 predstavila prvý SSD disk s kapacitou 256 TB v tomto odvetví. Nový disk sa vyznačuje bezprecedentnou hustotou úložiska a je zameraný predovšetkým na dátové centrá s veľkou veľkosťou, kde najviac záleží na hustote úložiska a zníženej spotrebe energie.

256 TB SSD od Samsungu je založený na 3D QLC NAND pamäti a pravdepodobne používa inovatívne balenie na vtesnanie viacerých 3D QLC NAND zariadení do stohov. Spoločnosť nezverejňuje, aký tvarový faktor disk používa. Napriek tomu, keďže je jednotka zameraná hlavne na hyper scalery, očakávame, že ich Samsung ponúkne v jednom z nových ESDFF tvarových faktorov alebo NGSFF od Samsungu. Jediná vec, ktorú Samsung o svojom 256 TB SSD prezrádza, je, že je niekoľkonásobne energeticky efektívnejší ako existujúce disky, ktoré nesú 32 TB surovej NAND.

„V porovnaní s ôsmimi 32 TB SSD spotrebúva jeden 256 TB SSD približne sedemkrát menej energie, a to aj napriek tomu, že ukladá rovnaké množstvo dát,“ uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti Samsung.

Okrem uvedenia svojho 256 TB SSD, Samsung oficiálne oznámil svoju novú generáciu diskov pre dátové centrum PM9A3a s rozhraním PCIe 5.0 x4, od ktorého sa očakáva, že ponúkne seriózny výkon a vysokú energetickú účinnosť.

Samsung hovorí, že jeho nové SSD PM9A3a zvyšujú výkon sekvenčného čítania až 2,3-krát (t.j. na 14,95 GB/s) a výkon náhodného zápisu viac ako 2-krát v porovnaní s predchádzajúcou generáciou PM9A3, ktorá využíva rozhranie PCIe 4.0 x4. Okrem toho tieto nové disky sľubujú 60% zlepšenie energetickej účinnosti (pravdepodobne v porovnaní s predchodcami) a vylepšené funkcie telemetrie a ladenia.

Disky SSD PM9A3a od spoločnosti Samsung budú dostupné v rôznych formách v prvej polovici roku 2024 s kapacitou od 3,84 TB až po 30,72 TB.

Zdroj: https://www.anandtech.com/show/20007/samsung-teases-256-tb-ssd-3d-qlc-nand-at-its-best

Obnova dát z SSD v MACROFER:

Firma MACROFER sa zaoberá záchranou dát z SSD už viac ako 20 rokov. Za ten čas nám prešlo cez ruky viac ako 10 000 poškodených harddiskov. Prečítajte si viac o obnove dát na disku. S pomocou špeciálnych technológií dokážeme profesionálne obnoviť dáta z rôznych typov SSD diskov, či už sa jedná o klasické SATA SSD disky, alebo M.2 NVMe, mSATA či M.2. SATA. Poradíme si aj so šifrovanými systémami ako napríklad BitLocker alebo VeraCrypt Využite našu ponuku bezplatnej konzultácie Vášho problému s SSD diskom alebo disk môžete priamo priniesť/poslať do našeho sídla na Drotárskej Ceste 50 v Bratislave.

Author

Oliver Ferianc

Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *