Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Novinky zo sveta pamäťových médií

Western Digital: Rozdelenie na dve samostatné spoločnosti – čo to znamená pre budúcnosť businessu so storage médiami?

Western Digital nedávno ohlásil svoje plány na rozdelenie svojich obchodných jednotiek, konkrétne v oblasti pevných diskov (HDD) a pamäťových čipov NAND. Cieľom tohto kroku je vytvoriť dve samostatné verejne obchodované spoločnosti. Očakáva sa, že tento proces bude dokončený v druhej polovici roku 2024 za podmienky potrebných schválení.

Toto strategické rozhodnutie má umožniť obom entitám – HDD a pamäťovým čipom NAND – zamerať sa na svoje špecifické trhy a technologické inovácie. Cieľom je posilniť ich trhové postavenie a dlhodobý úspech prostredníctvom špecializovaných stratégií a efektívnejších operačných procesov.

Western Digital získal svoje pamäťové operácie pri akvizícii spoločnosti SanDisk v roku 2016. Aj napriek tomu, že tieto operácie boli integrované, spoločnosť sa teraz rozhodla rozdeliť ich s cieľom lepšie využiť trhové príležitosti a technologické pokroky.

Rozhodnutie odzrkadľuje spoločný cieľ spoločnosti Western Digital zvýšiť hodnotu pre svojich akcionárov a zlepšiť svoje postavenie na trhu ukladania dát. Aj keď sa plány rozdelenia bližšie nespresnili, je jasné, že cieľom je posilniť oba segmenty obchodu prostredníctvom ich samostatného fungovania.

Western Digital zostáva otvorený ďalším strategickým príležitostiam, vrátane možnej akvizície spoločnosti Kioxia, svojho partnera v oblasti pamäťových čipov NAND. Toto rozhodnutie by mohlo mať významné dôsledky na trhu a pozíciu spoločnosti Western Digital vo svete ukladania dát. Stojíme pred zaujímavou kapitolou vo vývoji technológie ukladania dát.“

S rozdelením spoločnosti sa očakáva, že obe nové entitáty budú mať špecifické zameranie a stratégie pre svoje trhy a inovácie. Pre spoločnosti zaoberajúce sa obnovou dát to znamená potenciálne rôzne prístupy a metódy pri obnove údajov z týchto dvoch typov úložných zariadení.

Ako spoločnosť špecializujúca sa na obnovu stratených dát, sme pripravení na adaptáciu a inováciu v reakcii na túto zmenu. Ponúkame odbornú pomoc pri obnove údajov z HDD aj pamäťových čipov NAND, bez ohľadu na to, či sa jedná o firmu Western Digital alebo SanDisk.

Zdroj: https://www.anandtech.com/show/21113/western-digital-to-split-hdd-and-nand-businesses

Author

Miroslav Ferianc

Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *