Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Novinky zo sveta pamäťových médií

Pripravovaný 280-vrstvový QLC flash od Samsungu by mohol umožniť výrobu 16TB M.2 SSD a mohol by mať až o 50 % vyššiu hustotu úložiska ako konkurencia

Svet technológií sa neustále vyvíja a s ním aj požiadavky na ukladanie dát. Nový prelom v oblasti NAND technológie od Samsungu, 280-vrstvový QLC NAND V9 flash, prináša revolúciu v hustote úložiska a výkone. Pre firmy zaoberajúce sa obnovou dát toto inovatívne riešenie otvára dvere k novým príležitostiam, ale aj výzvam v neustále sa rozširujúcom svete záchrany dát.

Neustále rastúca hustota úložiska:

QLC NAND flash od Samsungu s 280 vrstvami sa pýši ohromujúcou hustotou 28,5 Gb/mm^2, čím posúva hranice kapacity úložiska na novú úroveň. S potenciálom pre kapacity presahujúce 16 TB v M.2 SSD diskoch prináša objem uložených dát pre expertov na obnovu dát výzvu aj príležitosť zároveň. S rastúcou hustotou úložiska sa zvyšuje aj komplexnosť procesov obnovy dát, ktorá si vyžaduje pokročilé techniky a znalosti na záchranu cenných informácií z týchto vysokokapacitných zariadení.

Zvýšený výkon:

Okrem impozantnej hustoty úložiska ponúka QLC flash od Samsungu, verzia V9, aj značné zlepšenie výkonu s maximálnou prenosovou rýchlosťou 3,2 Gb/s. Táto zvýšená rýchlosť umožňuje nielen rýchlejší prístup k dátam, ale pre firmy zaoberajúce sa obnovou dát predstavuje aj výzvu udržať krok s neustále sa vyvíjajúcimi technológiami. Stále rýchlejšie a efektívnejšie SSD disky zvyšujú tlak na poskytovanie včasných a efektívnych služieb obnovy dát, čím sa zdôrazňuje dôležitosť neustáleho sledovania technologických inovácií a rozvoja zručností.

Nové výzvy:

Aj keď pokroky v hustote úložiska a výkone QLC flashu od Samsungu, verzia V9, sú bezpochyby vzrušujúce, prinášajú aj nové výzvy pre firmy zaoberajúce sa obnovou dát. Komplexnosť moderných úložných zariadení si vyžaduje špecializované znalosti a nástroje na ich navigáciu, ktoré sú kľúčové pre efektívne záchranu stratených alebo poškodených dát. Okrem toho vznik nových technológií, ako sú prenosové rýchlosti PCIe 5.0 a pokročilé architektúry NAND, ďalej komplikuje proces obnovy dát a vyžaduje neustále výskumné a vývojové úsilie na udržanie kroku s týmito vývojom.

Záver:

280-vrstvový QLC NAND V9 flash od Samsungu predstavuje značný krok vpred v technológii ukladania dát a ponúka bezkonkurenčnú hustotu úložiska a vylepšený výkon. Pre firmy zaoberajúce sa obnovou dát toto inovatívne riešenie prináša nielen príležitosti, ale aj výzvy v súvislosti s neustále rastúcou komplexnosťou moderných úložných zariadení. Ak sa tieto pokroky prijmú a investuje sa do potrebných znalostí a nástrojov, experti na obnovu dát sa môžu stať lídrami v tomto odvetví a budú pripravení čeliť výzvam v oblasti obnovy dát v budúcnosti.

Zdroj: https://www.tomshardware.com/pc-components/storage/samsungs-upcoming-280-layer-qlc-flash-could-allow-for-16tb-m2-ssds-claims-up-to-50-higher-storage-density-than-the-competition

Author

Miroslav Ferianc

Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *