Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Novinky zo sveta pamäťových médií

Predstavenie 9. generácie V-NAND od Samsungu: Nová éra vo svete SSD NAND čipov

V neustále sa meniacom svete technológií storage technológií Samsung Electronics opäť posúva hranice s masovou výrobou svojej 9. generácie pamäte V-NAND. Tento najnovší pokrok prináša kapacitu 1 Tb využívajúcu trojúrovňovú bunkovú architektúru (TLC) s dátovými prenosovými rýchlosťami až do 3,2 GT/s. Ako Samsung upevňuje svoju pozíciu na trhu so skladovaním, dôsledky pre spoločnosti zaoberajúce sa obnovou údajov sú hlboké.

Technologický Skok Vpred

9. generácia V-NAND od Samsungu predstavuje zásadný krok vpred vo svete storage technológií. Hoci konkrétne podrobnosti o počte vrstiev zostávajú utajené, predpokladá sa, že dosiahne približne 290 vrstiev, čo naznačuje významný nárast kapacity oproti predchodcom. S približným zlepšením hustoty bitov o 50% oproti 8. generácii, tento pokrok otvára cestu pre SSD s vyššou kapacitou a vyšším výkonom.

Vylepšené Funkcie

Hlavným hnacím motorom týchto zlepšení je zmenšovanie veľkosti buniek a integrácia pokročilých technológií pamäťových buniek. Pokročilá technológia „vŕtania kanálov“ od Samsungu umožňuje efektívne vŕtanie cez viac vrstiev, čo umožňuje vytvorenie elektrónových dráh v dvojitej štruktúre zásobníka. Tento metodický pokrok je kľúčový, keďže sa vrstvy buniek neustále zväčšujú.

Výkon a Efektívnosť

Jednou z najvýznamnejších funkcií 9. generácie V-NAND je zavedenie Toggle DDR 5.1, ktoré ponúka 33% zvýšenie maximálnych dátových prenosových rýchlostí. Okrem toho Samsung znížil spotrebu energie o 10%, zlepšujúc efektívnosť bez kompromisov vo výkone. Tieto zlepšenia sú pripravené prostredie SSD diskov, ponúkajúc rýchlejšie rýchlosti a nižšiu spotrebu energie.

Dôsledky pre firmy zaoberajúce sa obnovou dát

Pre spoločnosti zaoberajúce sa obnovou údajov predstavuje najnovší V-NAND od Samsungu zároveň príležitosti aj výzvy. Zvýšená hustota bitov a vyšší výkon SSD postavených s 9. generáciou V-NAND znamenajú, že možno uchovať viac údajov a pristupovať k nim rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. Komplexnosť technológie NAND flash však tiež predstavuje výzvy v procesoch obnovy údajov.

Pohľad do Budúcnosti

Spustenie 1Tb TLC V-NAND od Samsungu je len začiatok. Nadväzné uvedenie modelu s bunkovou architektúrou štvorúrovňovej bunky (QLC) ešte viac podčiarkuje záväzok spoločnosti k inováciám. Ako Samsung pokračuje v posúvaní hraníc technológie skladovania, musia sa spoločnosti zaoberajúce sa obnovou údajov udržiavať v informáciách o týchto pokrokových zlepšeniach, aby prispôsobili svoje stratégie a techniky.

Na záver Samsungova 9. generácia V-NAND predstavuje paradigmu v technológii SSD, ponúkajúc vyššie kapacity, rýchlejšie rýchlosti a väčšiu efektívnosť. Aj keď to predstavuje príležitosti pre spoločnosti zaoberajúce sa obnovou údajov, tiež si to vyžaduje hlboké pochopenie zložitostí technológie NAND flash, aby sa mohli riadiť komplexnosťou obnovy údajov v tomto novom období skladovania.

Zdroj: https://www.anandtech.com/show/21365/samsung-starts-mass-production-of-9th-generation-vnand-1tb-3d-tlc-nand

Author

Miroslav Ferianc

Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *